Ramai Netizen Bangga Dengan Sikap Profesional ‘Abah’ KJ Yang Ucap Tahniah Kepada Syed Saadiq..

KJ atau Khairy Jamaluddin antara bekas menteri dan wakil rakyat dari kerajaan Barisan Nasional yang disenangi oleh rakyat.

Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) sudah selesai semalam dan menyaksikan kejayaan parti Pakatan Harapan memenangi tampuk pemerintahan negara.

KJ selaku Ketua Pemuda Barisan Nasional di laman Twitter miliknya semalam akur akan kekuatan suara rakyat yang telah membuat pilihan.

Beliau juga telah meluahkan ucapan terima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia yang telah menjalankan tanggungjawab mereka dalam PRU14 dan berharap yang terbaik untuk Malaysia selepas ini.

Rakyat Malaysia sudah bersuara. Dan suara rakyat adalah keramat. Selamat maju jaya, Malaysia dan terima kasih kepada semua pengundi kerana melaksanakan tanggungjawab kepada negara.

Tweet bekas Menteri Belia Dan Sukan tersebut turut mendapat retweet balas daripada Ketua Pemuda Parti Bersatu, Syed Saddiq yang baru memenangi kerusi Parlimen Muar dalam PRU14 yang diumumkan awal pagi tadi.

Pemimpin muda ini menyatakan rasa berbesar hati untuk bekerjasama dengan KJ di Parlimen kelak berikutan kejayaan beliau dalam agenda para belia negara terutama dalam bidang sukan.

Bersikap profesional, KJ membalas retweet tersebut dengan ucapan tahniah kepada Syed Saadiq dan meninggalkan psanan agar menjaga para belia di Malaysia serta menyerahkan tanggungjawab tersebut kepadanya pula.

Ramai netizen juga mengucapkan terima kasih atas segala usaha dan pencapaian yang beliau lakukan selama menyandang jawatan di dalam kerajaan sebelum ini.

Tweet balas KJ yang lebih mesra dengan panggilan ‘Abah’ nyata mendapat pujian ramai netizen dan mereka menganggap beliau sebagai antara pemimpin hebat di kalangan para belia di negara.

Mungkin lepas ini Abah kepada Cougar, Puma dan Leo akan mempunyai lebih banyak masa untuk bersama anak-anaknya dan isteri tercinta Nuri Abdullah.

Sumber: Instagram & Twitter Khairy Jamaluddin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *